BASIS BESTAAT TWEE JAAR

Bij de Planeet, daar eindige de rij ongeveer op 31 januari 2015. Al een aantal maanden was bekend dat ie er ging komen, en nu op deze winteravond was het zover. De nood was hoog, dat was in één oogopslag wel duidelijk. De Domstad snakte blijkbaar naar een nieuwe house- en technotempel. En hier, aan het andere uiteinde van die rij, moest het gaan gebeuren. De rij voerde het publiek via een trap naar de werf aan de Oudegracht, alwaar een kelder de tempel vormde.  Een werf, een historische plek én een kelder. Ok, er wordt wel eens gedweept met het begrip ‘underground’, maar feit is in ieder geval dat we ons ook daadwerkelijk onder straatniveau bevinden. In Utrecht Technostad wilden we de hoeksteen worden, beter gezegd de BASIS.

 

Geen externe partijen of organisaties die er feestjes geven, maar een eigen filosofie en programmering, dat was het belangrijkste. BASIS wil dat de club een thuishonk wordt. Je komt in eerste instantie voor de club en kijkt dan wie er draaien. Dat betekent overigens niet dat we wat grijze middelmaat uitnodigen om plaats te nemen achter de decks. We probeerden een balans te vinden tussen grote en opkomende namen uit het vaderlandse en buitenlandse house- en technolandschap.

 

Veel Utrechtse partygoers pakten bij het weekendgloren de intercity naar de hoofdstad. BASIS wilde deze mensen graag in de Domstad houden, maar ook mensen uit andere steden verleiden voor een bezoek. Met kennis van de Amsterdamse en internationale scene, maar met een geheel Utrechtse invulling. Door lokaal talent een podium te bieden, samen te werken met lokale begrippen als Beers & Barrels en eerbied te tonen voor de historie van de binnenstad. Niet meer naar het station fietsen, maar gewoon naar de idylle van de Oudegracht.

 

AnD, Surgeon, Function, Perc & Truss, Dax J, Job Jobse, Detroit Swindle. Allemaal waren ze de afgelopen twee jaar kind aan huis. Niet alleen binnen de vier muren van de club maakten namen als deze hun opwachting. In de zomer van 2016 traden we eenmalig uit de vertrouwde duisternis van onze werfkelder, om het zonlicht op te zoeken bij een  kreek in Vianen. BASIS hoste een stage op By The Creek Festival. Onder een brug. Want we blijven als het even kan natuurlijk wel onder straatniveau. We beschouwen het festival en de after daarvan als één van de hoogtepunten uit ons prille bestaan. Het feit dat het steeds drukker wordt in de club is voor ons een bevestiging dat we op het juiste spoor zitten.

 

Ook in de toekomst willen we ons publiek blijven verrassen met nieuwe ideeën. Inmiddels schrijven we eind januari 2017 en maakt BASIS zich op voor haar tweejarig bestaan. Wie jarig is trakteert en we komen dan ook echt met veel lekkers op de proppen.

 

Nachtbrakers- studenten en horecatijgers opgelet! Uit liefde voor housemuziek en het weekend trappen we vanaf donderdag 26 januari maandelijks af in BASIS met ons nieuwe concept: BASISBEURS! Kwaliteitshouse voor een zacht prijsje: €5 (alleen aan de deur).

 

Vrijdag 27 januari komt uit Frankrijk een absoluut pronkstuk, niemand minder dan Bambounou. Hij vergaarde populariteit op het label 50Weapons, dat helaas niet meer onder ons is (een bewuste keuze van de eigenaren na de 50e release).  Recent bracht Bambounou een plaat uit bij Indigo Area. De heren achter dit label, Jasper Wolff en Maarten Mittendorf, zijn vrijdag ook van de partij.

 

Op zaterdag 28 januari volgt het slotstuk met het volgende kroonjuweel. Gary Beck, de Schotse producer met releases op grote labels zoals Sven Väth’s Cocoon en Adam Beyer’s Drumcode maakt zijn opwachting. Ook via zijn eigen BEK Audio deelt hij nieuwe muziek. In zijn kielzog volgen Italiaan Ayarcana, en uit eigen land Remco Beekwilder. Tip: gordels vast!