BASIS ELEMENTEN: ONZE ICONISCHE “PILAREN”

Pilaren

Met z’n zessen zijn ze, symmetrisch en verscholen achter elkaar bevinden ze zich midden op de dansvloer. Om verlicht te worden, verleid te worden, nat van drank te worden en om tegenaan gestoten te worden. Onze fysieke steun in de club is door de jaren heen verwaterd, verkalkt, verstevigd en opnieuw gegoten. Het betonnen gietijzeren frame is de pilaar van de club, bewaker van de nacht en het plafond.

Met een ruig karakter en grove structuur zijn de iconische pilaren niet meer weg te denken uit BASIS. Als abstracte kunst die wordt verbrokkeld door de bezoeker. Diezelfde kunst heeft zich staande gehouden door de jaren heen. Bestemmingsplannen veranderden maar de pilaren zouden geen pilaren zijn als ze niet stoïcijns bleven staan: Kop in het plafond, tenen in het beton. Het zijn de metaforische palen van onze ondergrondse trots. Het is onze kunst, te aanschouwen voor iedere bezoeker.

Trots

Wij zijn trots op onze club, de betonnen muren met houten touches. De pilaren, de booth, ons logo en de Oudegracht. Ja, we zijn ook trots op ons Utrecht. De stad met de meest prachtige grachten, de Dom en een studentenstad die evolueert naar technostraten en een volwassen dance-scene. Utrecht zit in de lift van dit alles. Maar het meest trots zijn wij op jullie, de clubganger, waarvoor wij ieder weekend open gaan en een nieuwe beleving meegeven. Hopend dat jullie kunnen genieten van de muziek, mensen, artiesten en de sfeer.

Elementen

Daarom licht BASIS iedere maand een nieuw element uit. Er wordt nuance gevonden tussen de historische gebouwen in de stad en de karakteristieke elementen in de club. Deze elementen worden artistiek onder handen genomen in zowel grafisch als tekstueel opzicht. BASIS gaat terug naar haar roots. Terug naar de BASIS.