BASIS ELEMENTEN: ONZE VOORTUIN “DE GRACHTEN”

Niet de hoofdstad Amsterdam, niet het pretentieuze Venetië, maar ons eigen Utrecht is benoemd als stad met de mooiste grachten van Europa. Terecht ook. Onze club heeft een plekje aan het water verworven, aan de bekendste gracht: De Oudegracht. De kooplieden van de 16e eeuw zijn vervangen door nachtbrakers van het eerste uur, maar het water heeft daar altijd gelegen. Stilletjes, alsof het bang was de nacht te storen.

Water geeft een serene rust en dit is de stadsfontein voor onze nachtelijke tempel. Op het mystieke af worden deze grachten zomers ondergedompeld in bootjes en rubber eendjes, om ‘s winters weer te verharden, voor de fanatiekelingen. Verschoven van handelsroute naar toeristenroute zijn de Utrechtse grachten er niet minder mooi op geworden. De ongeëvenaarde ouderwetse bouwwerken zijn het toonbeeld van hartje centrum. Als aderen die het hart van Utrecht voeden, de longen van de betonnen jungle. Het bruist, speelt, leeft en neemt je mee naar diepere wateren. De grachten zijn onze natte voortuin die geen sproeibeurt nodig hebben. De grachten behoren tot iedere nachtelijke ziel.

Trots

Wij zijn trots op onze club, de betonnen muren met houten touches. De pilaren, de booth, ons logo en de Oudegracht. Ja, we zijn ook trots op ons Utrecht. De stad met de meest prachtige grachten, de Dom en een studentenstad die evolueert naar technostraten en een volwassen dance-scene. Utrecht zit in de lift van dit alles. Maar het meest trots zijn wij op jullie, de clubganger, waarvoor wij ieder weekend open gaan en een nieuwe beleving meegeven. Hopend dat jullie kunnen genieten van de muziek, mensen, artiesten en de sfeer.

Elementen

Daarom licht BASIS iedere maand een nieuw element uit. Er wordt nuance gevonden tussen de historische gebouwen in de stad en de karakteristieke elementen in de club. Deze elementen worden artistiek onder handen genomen in zowel grafisch als tekstueel opzicht. BASIS gaat terug naar haar roots. Terug naar de BASIS.