DIEPTE-INTERVIEW MET SAMUEL DEEP

We zitten in een Belgisch biercafé aan de Oudegracht. Ze hebben hier bier, speciaal bier, 164 speciaal biertjes welteverstaan. Allemaal met een eigen naam, nummer, smaak en identiteit. Het Walhalla voor échte liefhebbers en natuurlijk ook de échte drinkers met die goeie 9 tot 5 mentaliteit. Goed, genoeg over bier, wie ook een eigen naam, nummer, smaak en identiteit heeft is Samuel Deep (eigenlijk Sylvestro) en we proosten dit interview in.

Syl, lekker plekje heb je uitgekozen hier. Zelf fan van dit soort biertjes?

Ja als je een beetje van bier houdt en vooral speciaal biertjes, is dit echt lekker man. Ik drink altijd een Paulaner. Het is hier vertrouwd, gewoon lekker knus ook. Speciaal bier is de laatste tijd wel een soort hype geworden, in Utrecht zijn volgens mij al iets van 13 minibrouwerijen. Ik vind dat ook een kunst op zich hoor, bierbrouwen. In principe gebruik je steeds dezelfde basis ingrediënten: hop, graan, gist enne, hoe heet dat nu.. mout volgens mij. Toch zijn er zoveel varianten, wat dat betreft maken zij ook vloeibare kunst.

En je komt ook net terug uit Ibiza zag ik, hoe was het daar?

Ja vet man. Ik ben daar resident bij The Zoo Project, dat is een oude kleine dierentuin. Ze geven daar feestjes op zaterdag van 17:00 tot 00:00 meestal. Ik mag daar vier keer per jaar staan iedere zomer dus dat is super fijn. Meestal boek ik gewoon nog wat extra daagjes eraan en heb ik een minivakantie. Dit jaar stond ik voor het eerst samen met mijn broertje (Julian Alexander) te draaien op Ibiza, dat was wel tof. Daarna een autootje gehuurd en een beetje het eiland over gecrossed.

Klinkt goed, draai je vaker met je broertje?

Zeker, we hebben in Manchester samen gedraaid en in Noorwegen, Frankrijk en nu Ibiza ook. Ik vind het heel fijn omdat je gewoon goed op elkaar bent ingespeeld. Ik bedoel het is m’n broertje dus ik ken ‘m al mijn hele leven, we ‘bonden’ gewoon heel goed. Hij is ook nog super jong, 19 jaar, dus dan ben ik natuurlijk wel trots op ‘m.

Merk je verschil wanneer je in het buitenland speelt? Is de sfeer bijvoorbeeld anders?

Gek genoeg merk ik dat wel ja. In het buitenland lijken mensen toch zorgelozer te zijn en dat zie je terug op de feestjes. Het publiek is over het algemeen ietsjes ouder, vooral in Duitsland, en mensen zitten minder op hun mobieltjes. Ze kunnen helemaal opgaan in de muziek, dat vind ik prachtig om te zien. Niet dat het in Nederland niet zo is hoor, hier is het net zo geweldig. Alleen in Nederland zijn we wel verwend met alle festivals, feesten en partijen dus we zijn denk ik iets te kritisch geworden. Wat ook logisch is.

Denk je dat het ook kan doordat veel bezoekers meer met social media bezig zijn, dan het feestje zelf?

Misschien wel een beetje, maar hee iedereen moet het naar zijn zin hebben, ongeacht hoe je dat doet. Zelf check ik Facebook ook gewoon op mijn laptop, hetzelfde met mailtjes. Het zou me daarentegen wel tof lijken om een festival zonder telefoons te hebben, wat ze in de Berghain ook doen eigenlijk. Er is nu Shoeless zonder schoenen en dat zou dan phoneless moeten worden. Even lekker ontsnappen aan de realiteit. Ik heb zelf ook geen smartphone en dat bevalt me prima. Mensen moeten dus eigenlijk betalen om mij te spreken haha, het kan alleen via bellen of sms.

Je hebt bij BASIS natuurlijk al een keer een all-nighter gedaan, hoe ging dat?

Dat was mijn eerste all-nighter ooit en ik vond het echt heel tof man. Kijk, normaal kun je in Nederland max 2 uur draaien omdat ze zoveel mogelijk namen in de line-up stoppen, dat begrijp ik ook wel. Maar nu had ik echt zes uur lang de tijd om mensen te entertainen, dan kun je als artiest ook lekker meerdere kanten op. En daarnaast ben ik al diep geworteld in de locatie van BASIS.

Hoezo dat?

Toen wij met Slapfunk ons eerste legale feestje gaven, was dat op de locatie waar nu BASIS zit. Dus nog vóór de LUX zat er een andere club, ik ben heel eventjes de naam kwijt, maar daar gaven wij ons eerste feestje. De dj-booth stond toen nog aan de zijkant, omdat het normaal meer een gezellig café-achtige setting was. Wij hebben toen dus super old-school de booth verplaatst in de lengte van de club met pallets en shit. En nu staat die booth nog op precies dezelfde plek. In zekere zin kun je wel zeggen dat wij de grondleggers zijn van de dj-booth in BASIS, niet dat het wat uitmaakt maar toch wel vet.

En wat kunnen we vrijdag verwachten?

Ik zal net als de vorige keer wel naar een punt toewerken, anders wordt het ook zo’n set zonder einde haha. Wel hou ik van allerlei soorten kleine genres op zich, dus je kunt soms een beetje house verwachten, daarna wat jazz afgetopt met hardere minimal techno. Misschien draai ik zelfs nog wat Nirvana voor de liefhebber, nee geintje man. Het wordt in ieder geval heel gezellig en ik hoop zeker dat er veel mensen gewoon gezellig langskomen. Dan zorgen we samen voor een goeie vibe.

Tof, dankjewel voor je tijd Syl! Nog een laatste ding?

Nee, of nouja, ik wil in ieder geval laten weten dat ik dankbaar ben dat ik zover heb mogen komen met mijn passie om muziek te maken. Ik verdien genoeg om mezelf en mijn twee zoontjes te onderhouden. Ook heb ik doelen gesteld als artiest, bijvoorbeeld draaien op Ibiza en in de Berghain. Nu heb ik dat allebei gedaan, die Panorama bar is trouwens echt sick, en dat zijn hele mooie bijkomstigheden. Maar het belangrijkste is dat ik goed kan eten, drinken en slapen en verder heb ik niet heel veel nodig. Misschien een Paulaner op z’n tijd ;).