Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Basis/ Ancient Methods/ Broken English Club (live) & more!

10 March 2018 | 23:00 - 06:00

RSVP: https://www.residentadvisor.net/events/1046006—————————–
Zaterdag 10 maart maken Ancient Methods en Broken English Club (live) hun debuut in BASIS!
Ancient Methods is het technoalias van Michael Wollenhaupt. Eerst was Ancient Methods een duo, nu het soloproject van de Duitse Michael. Waar de naam en esthetiek van Ancient Methods erg doen lijken op dreigende en duistere techno, kunnen wij voor enkele producties pleiten dat het een van de meest funk techno in de scene is. Echter is Ancient Methods niet te categoriseren tot een bepaalde subgenre. In zijn producties weet hij met geniaal gevoel EBM, Industrial, Post-Punk, Wave & Noise te verweven.
Van zijn EP “Turning Realities into Fire Dreams” op Hands Productions (2015), waar hij Noise, Industrial & Techno duister weet te balanceren, tot aan “The First Siren” op Persephonic Sirens (2017) waar Noise, swingende percussie en vocals erg funky warm en verassend melodieus aan voelen.
Ancient Methods krijg zijn inspiratie niet zozeer van techno, maar van allerlei soorten muziek. Hij ziet geen contradicties in scenes als Wave, EBM, Techno of Industrial. Met zijn muziek zorgt hij ervoor dat die grenzen vervagen. Verwacht dus met Ancient Methods een onvoorspelbare set die perfect past in het diverse karakter van BASIS.
Oliver Ho is zeker geen onbekende in de Technowereld. Hij debuteerde in 1996 met platen op het Engelse Blueprint Records (label van James Ruskin) en wist sindsdien zijn sound en naam te vestigen. Na een soort pauze van het uitbrengen van muziek, bracht Oliver in 2014 platen uit als Broken English Club. Hij heeft met dit project een wat meer duister, harder en industriële karakter aangenomen.
BEC is als naam ontstaan uit Oliver’s liefde voor Engelse elektronische muziek. Als BEC raakt hij steeds verder weg van de sound die hij vanaf zijn Blueprint jaren als Oliver Ho heeft weten te vestigen. Hij ziet dit zelf echter niet als verschillende losse fases in zijn muzikale ontwikkeling maar meer als een lang muzikaal proces. Het idee dat hij zowel clubmuziek als abstracte muziek kan maken, draagt bij aan zijn muzikale gevoel voor dualiteit, dat zich uit in functionele muziek en in muziek zonder enige vorm. Met zijn live set kun je een hardere/duistere set verwachten!
Onze residents STØRM en Vela Uniform zorgen voor de warm-up!
// Ancient Methods
// Broken English Club (live)
// STØRM
// Vela Uniform
BASIS werkt deze avond met beperkte voorverkoop, we houden altijd kaarten over voor de deurverkoop.
Voorverkoop
Early bird ticket: €8
Regular ticket: €10
Tickets via: https://eventix.shop/a9yy84nv
Deurverkoop
BASISPLAATS: €5 (entree voor 23:30)
Entree na 23:30: €13
BASIS, Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht
18 + legitimatie verplicht
BASIS verkoopt oordoppen bij de toiletten voor €4 per stuk
Wil je goedkoop logeren om de hoek van BASIS? Boek dan een kamer bij Stayokay Utrecht Centrum! Gebruik BASIS10 als code en ontvang 10% korting op je overnachting!
Bij binnenkomst in BASIS plakken we de flits van je telefoon af. Foto’s/filmpjes maken zonder flits is toegestaan.

Details

Date:
10 March 2018
Time:
23:00 - 06:00

Venue

BASIS
Oudegracht aan de Werf 97
Utrecht, 3511 AL Netherlands
View Venue Website