Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Basis/ DJ Stingray/ Silent Servant/ Illegal/ Jorn Luka

9 June 2018 | 23:00 - 06:00

RA RSVP: https://www.residentadvisor.net/events/1079730—————————————————————-
9 juni ziet het debut van twee heren die beiden worden gezien als vooraanstaande artiesten in hun eigen (sub)genre: DJ Stingray & Silent Servant.
De Amerikaanse Shepard Ingram, nu woonachtig in Berlijn, heeft al geruime tijd zijn sporen verdiend. DJ Stingray wordt door velen beschouwd als de frontman van de electro beweging binnen techno. Ondanks het feit dat DJ Stingray vaak wordt geassocieerd met electro, is zijn repertoire als solo artiest extensief en divers. Zijn sets als DJ zijn een van de meest spannende en intense die je momenteel in de technoscone kan bewonderen. Met zijn sets weet hij een dystopische vibe te creëren met behulp van prikkende synths en verspreide drum patronen die hij met de nodige snelheid en intensiteit inmixt. Geen enkele set lijkt op elkaar.
Silent Servant wordt beschouwd als een van de gezichten van het hedendaagse EBM in techno. In zijn sets en tracks zijn elementen van warehouse techno, industrial noise, EB en post-punk evident. Al deze elementen combineert John Juan Mendez met een unieke en moderne stijl samen. Op zo’n strakke en gecontroleerde manier dat het meteen betoverend is. Naast het maken van muziek, is Silent Servant ook labelbaas, en niet van de minste. Samen met Regis & James Ruskin heeft hij de imprint Jealous God opgericht. Met dit label hebben de heren in een korte tijd vele conventies van de technowereld weten te herintroduceren en recreëren op de meest innovatieve wijze. Met een hoog conceptuele esthetiek en een meedogenloze drang voor het experimenteren, is Jealous God nu al de kopstuk van het moderne electronic avant-garde. Wij zijn erg blij beide heren te mogen ontvangen voor twee sets die niet snel vergeten zullen worden.
Illegal, ons BASIS-talent, die tijdens zijn debuut het podia heeft mogen delen met SNTS & Ghost in the Machine, keert terug met zijn gevarieerde platenkeuze en technische vernuftigheden met vinyl. Onze eigen resident Jorn Luka maakt de line-up compleet.
// DJ Stingray
// Silent Servant (Official)
// Jorn Luka
// Illegal
BASIS werkt deze avond met (beperkte) voorverkoop! We houden altijd tickets over voor de deurverkoop!
Voorverkoop
Early bird ticket: €8
Regular ticket: €10
Tickets scoor je via: https://eventix.shop/b78z84td
Deurverkoop
BASISPLAATS: €5 (entree voor 23:30)
Entree na 23:30: €13
BASIS, Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht
18 + legitimatie verplicht
BASIS verkoopt oordoppen bij de toiletten voor €4 per stuk
Wil je goedkoop logeren om de hoek van BASIS? Boek dan een kamer bij Stayokay Utrecht Centrum! Gebruik BASIS10 als code en ontvang 10% korting op je overnachting!
BASIS is PIN ONLY (bij de barren)!

Details

Date:
9 June 2018
Time:
23:00 - 06:00

Venue

BASIS
Oudegracht aan de Werf 97
Utrecht, 3511 AL Netherlands
View Venue Website