Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Basis/ Driejarig bestaan/ Lucy/ Anthony Linell/ Svreca/ Stratum

27 January 2018 | 23:00

Zaterdag 27 januari 2018 bestaat BASIS alweer drie jaar! Dat gaan we groots vieren met Lucy, Anthony Linell (Abdulla Rashim), Svreca en Stratum!Al drie jaar zijn we keihard bezig om jullie een thuisBASIS te bieden in Utrecht waar house & techno centraal staan. Ook organiseren we inmiddels al twee jaar samen met andere partijen By the Creek festival en zitten er nog veel meer nieuwe ideeën in het vat. 2018 gaat een knaller worden!
De Italiaanse Luca Mortellaro aka Lucy wordt beschouwd als een van de meest toffe en ambitieuze artiesten van het genre. Met zijn eigen label “Stroboscopic Artefacts” die hij in 2009 opgericht heeft, weet hij zijn eigen unieke stempel op de technoscene te drukken. Het is niet onbekend dat hij een spiritueel persoon is. Zo verkennen zijn producties de kracht van eenheid en monotonie. Zijn DJ sets hebben vaak een soort meditatieve vibe. Voor hem is techno niet een gedefinieerd genre maar een bepaalde benadering tot muziek.
Svreca, echte naam Enrique Mena, is oprichter van een van de meest gevestigde labels in de scene: “Semantica”. Een label waar grote artiesten als Shifted, Donato Dozzy en Oscar Mulero op hebben gereleased. Svreca wordt gezien als een van de artiesten die de Spaanse technoscene tot een hoger niveau heeft getild. Met zijn vaardigheid om veelzijdige producer/dj te zijn, is elke productie en set van Svreca onvoorspelbaar.
Abdulla Rashim is de alias van de Zweedse Anthony Linell. Waar Abdulla Rashim zijn eerste werken betrof (op zijn gelijknamige label) heeft Anthony inmiddels 3 EP’s uitgebracht onder zijn eigen naam. Als medeoprichter van imprint “Nothern Electronics” heeft Anthony met zijn laatste releases het gebied van Dungeon Synth verkend. Een soort substroming van black metal die tot voorkort naamloos was. Deze sound verwerkt depressieve synthlijnen met hoornen & synth choirs. Nothern Electronics heeft altijd het kille van ambient en techno onderstreept en met deze eerste releases laat Anthony los van Abdulla Rashim en duikt hij het duistere in met donkere synths, zwaarmoedige melodie en ijzige vibes. In zijn DJ sets combineert hij dit met kille kicks. Wees voorbereid.
Onze resident Stratum, die eerder draaide op avonden met o.a. British Murder Boys en Stanislav Tolkachev zal de avond openen.
// Lucy
// Anthony Linell / Abdulla Rashim
// Svreca
// stratum
BASIS werkt deze avond met (beperkte) voorverkoop! We houden altijd tickets over voor de deurverkoop!
Voorverkoop
Early bird ticket: €8 —–> UITVERKOCHT
Regular ticket: €10 —> UITVERKOCHT
Late ticket: €12,50
Tickets scoor je via: https://eventix.shop/g8k7u3nt
Deurverkoop
BASISPLAATS: €5 (entree voor 23:30)
Entree na 23:30: €15
BASIS, Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht
18 + legitimatie verplicht
BASIS verkoopt oordoppen bij de toiletten voor €4 per stuk
Wil je goedkoop logeren om de hoek van BASIS? Boek dan een kamer bij Stayokay Utrecht Centrum! Gebruik BASIS10 als code en ontvang 10% korting op je overnachting!

Details

Date:
27 January 2018
Time:
23:00

Venue

BASIS
Oudegracht aan de Werf 97
Utrecht, 3511 AL Netherlands
View Venue Website