Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Basis/ Stanislav Tolkachev/ Shxcxchcxsh/ Stratum

16 December 2017 | 23:00 - 06:00

Zaterdag 16 december verwelkomen we Stanislav Tolkachev en Shxcxchcxsh voor hun debuut in BASIS! Support komt van onze resident Stratum.Stanislav Tolkachev, op zijn eigen manier een illustere en bijzondere artiest. Ooit door Oscar Mulero beschrijven als een artiest die sterk conceptueel en experimenteel is. Stanislav heeft inmiddels een scala aan releases op o.a. I/Y, M_Rec & Reclaim Your City. Deze drie labels zijn slechts een fractie van de labels (26!) die een Stanislav track hebben gereleased. Dit kenmerkt Stanislav goed als producer: veel muzikaliteit en een drive om keer op keer kwalitatieve muziek uit te brengen. Wie Stanislav heeft zien draaien weet dat hij zichzelf goed weet te manoeuvreren in het duistere. Dit zal dus perfect gepaard gaan met de vibe van BASIS.
Shxcxchcxsh, uitgesproken als tschh tschh of “white noise” (er bestaat zelfs een Reddit thread, die ingaat op wat hun naam betekent), hebben hun sporen verdiend in de technoscene. Maar beperk hen niet tot enkel 4×4 techno. SHXCXCHCXSH wordt gekenmerkt door hun ijzige en bijna weerzinwekkende sound, gecombineerd met gedigitaliseerde vocals en elastische percussies. Ze bewandelen met finesse de grens tussen de clubbangers en hele duistere en diepe ambient. Hun laatste album (SsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsSsS, Avian) wordt dus ook gekenmerkt als een duistere reis door hun begrip van techno. Met releases op Semantica, Mord, Avian en hun eigen label Rösten zijn ze niet verdwenen in de anonimiteit.
Onze resident Stratum zorgt voor de warm-up, iets dat hij eerder met verve deed voor o.a. British Murder Boys. Aan hem wel toevertrouwd dus!
Voorverkoop
Early bird ticket: €8
Regular ticket: €10
Tickets via: www.clubbasis.nl/tickets/16dec17
Deurverkoop
BASISPLAATS: €5 (entree voor 23:30)
Entree na 23:30: €13
BASIS, Oudegracht aan de Werf 97, 3511 AL Utrecht
18 + legitimatie verplicht
BASIS verkoopt oordoppen bij de toiletten voor €4 per stuk
Wil je goedkoop logeren om de hoek van BASIS? Boek dan een kamer bij Stayokay Utrecht Centrum! Gebruik BASIS10 als code en ontvang 10% korting op je overnachting!
Bij binnenkomst in BASIS plakken we de flits van je telefoon af. Foto’s/filmpjes maken zonder flits is toegestaan.

Details

Date:
16 December 2017
Time:
23:00 - 06:00

Venue

BASIS
Oudegracht aan de Werf 97
Utrecht, 3511 AL Netherlands
View Venue Website