Interview: HAPPA “Ik zou echt letterlijk elke vorm van IPA zijn man, love that shit.”

Hi Samir, heel tof dat je er bent. Hoe is het voor het eerst in Utrecht?

Geweldig, dit is dus de tweede keer dat ik hier ben, alleen de eerste keer kan ik me totaal niet herinneren. Het is echt een total blur voor mij maar Utrecht is echt geweldig.

Wat vind je kut aan de 21e eeuw?

Uhhm, ik ben nog heel jong maar die hele Social Media hype is nu al aan me aan het vreten. Iedereen hecht zoveel waarde aan een online profiel, dat ze hun echte vrienden een beetje vergeten. Die technische zooi is gewoon bijna verslavend voor alle kiddo’s.

Dan nu iets heel anders, iets heel alcoholisch: als je een drankje zou zijn, wat zou het zijn?

Ik zou echt letterlijk elke vorm van I.P.A. zijn man. Indian Pale Ale, love that shit. Het smaakt best wel pittig maar toch niet naar shit. Een beetje zoals mijzelf: het is oké met een bovengemiddeld pittig randje.

Wat vind je van de Nederlandse cultuur?

Beter dan die van Londen. Hier in Engeland gedogen ze wel veel dingen, en gebeuren er nog meer dingen, alleen de ‘open-minded culture’ ontbreekt. Het gaat ze daar puur om de underground feesten, en die kunnen nogal slobberig zijn. Er zijn daarentegen wel belachelijk veel facetten in Londen, er is voor iedereen wat.

En hoe ben je opgepikt door de grotere organisaties?

Via mijn Soundcloud en Facebookpagina.

Maar dit staat heel haaks op het anti- Social Media verhaal van hiervoor…

Ja dat is waar. Alles heeft zo zijn pro’s en con’s, en dit is een hele grote pro van Social Media. Jonge talenten kunnen ontdekt worden en als ze door de juiste personen worden gepusht wordt het gegarandeerd een hit. Voor mij waren dit drie mensen: Mary Anne Hobbs, Lowver en Fowter

Ooh tof! Maar je bent begonnen in Dubstep toch? Dit hoor je ook wel terug in je sets.

Ja klopt!! Ik vind dit echt te awesome, maar wilde mezelf niet beperken tot één soort. Daarom blijf ik mezelf ook ontwikkelen. Op ieder gebied van creativiteit whatsoever. Schilderen, muziek, fashion of schrijven, iedere vorm van creativiteit wil ik mijn eigen identiteit aan hangen. Het is belangrijk om je eigen ideeën verder te ontwikkelen en je niet teveel te laten beïnvloeden door externe factoren. Het gaat vooral om het gevoel wat je erbij hebt.

Dan nog een laatste vraagje: wat is je grootste seksblunder?

Ahahaha, topvraag. Ik was een keer in de Berghain en we wilden wel een chick regelen. Uiteindelijk wilde een Duits meisje wel met ons meegaan en toen kwamen we terecht in de ‘dark-room’. Iedereen die in de Berghain is geweest weet wel hoe het er hier aan toegaat, dus het kwam tot het moment-sûrpreme, alleen mijn kindermakertje weigerde. Het was zeker de moeite waard, alleen de uitvoering was wat minder.

En hoe draaide Happa nou die avond? Ik vroeg het aan een van de programmeurs van BASIS (Jorn), want Jorn weet dit soort shit.

Ooh, de sound van Happa? Ik zou het omschrijven als iets toegankelijker dan normaal, iets minder duister ook. Het ging eigenlijk een beetje alle kanten op. Happa draait normaliter best wel hard en experimenteel, zoals toen op DGTL een beetje, alleen nu dus veel toegankelijker. En mag ik er even bij zeggen dat hij pas 17 is?!

Je kunt Samir Alikhanizadeh (Happa) hier beluisteren via Soundcloud. Lekker kopje thee erbij, vliegend Perzisch tapijt en gaan. Samir’s afkomst is immers half Perzisch, net zoals Alladin. Bewijs? zijn Social Media accounts zijn overspoeld met de naam “halfapersian”, lekker bezig Happa.