INTERVIEW MET DE SLUWE VOS

Het lijkt alsof niemand mijn tempel heeft verlaten. Natuurlijk zijn er wat mensen weggegaan maar zelfs om 6 uur ‘s ochtends is het publiek nog zo gezellig als een Kongolese bruiloft op het platteland. De lichten gaan aan en uit de speakers klinken nog de laatste melodieën van de hekkensluiter: de aller-allerlaatste track. Een daverend, welverdiend applaus voor de man van de all-nighter: De Sluwe Vos (die overigens zijn 8-uur durende set op hotelslippers heeft gedaan, de held). Anyway, het was sick: afgeladen, de Sluwe draaide ook de niet bestaande sterren van de hemel en het was gezellig tot op het bot en bittere einde. Ik sprak Robert na zijn 8 uur durende set.

Zo, beetje bijgekomen?

Ja wel zo ongeveer. Man, wat een avond. Ik heb een hele heftige zomer achter de rug met veel gevlieg. Op een gegeven punt heb ik gewoon de hele maandag en dinsdag geslapen, dat was wel echt even nodig. Ik probeer wel gezond te eten, naast vis en kip eet ik vegetarisch. Vis heb je gewoon nodig voor die vetten en kip is mijn nummer één liefde. Naast deze rode beker dan.

Ja, whatsupp met die grote Red Cup?

Ik heb hier gewoon een band mee. Al twee weken drink ik uit deze beker en het voelt gewoon goed. De beker houdt van mij en ik van de beker, als ‘ie er niet is mis ik ‘m wel een beetje.

Hij was er nu de hele avond bij. Hoe vond je het eigenlijk? Eerste keer BASIS en direct een uitverkochte all-nighter neerzetten.

Ja echt geweldig man, insane. Enne, wacht… Heb jij misschien nog wat drinken voor mij?

Uhm, ja sure

Neemt een slok en vervolgt: “Ik had de locatie nog nooit gezien, maar ik vertrouw Jorn daar gewoon blind op. Het is gewoon gek dat het zo druk is, alles. Eigenlijk is het deels gek en deels gekozen. Ik heb natuurlijk zelf gekozen om van muziek mijn professie te maken en dan is het geweldig dat er zoveel mensen voor jou komen. Alleen op sommigen gebieden valt er nog wel veel te halen, zoals selecten.

Hoezo dat?

Ik ben een best wel chaotische dj en zeker niet de beste selecte, Job Jobse is daar bijvoorbeeld veel beter in. Maar vooral op zo’n all-nighter is dat chaotische erg lastig. Mijn sterke kant is dan weer dat ik veel durf en draai alleen tracks waar ik volledig achter sta. Ik doe er bijvoorbeeld niet moeilijk over om ineens P. Diddy te draaien. Als er dan mensen voor díe muziek komen heb je direct een emotionele band met het publiek en dat is best wel waardevol.

Kan ik me goed voorstellen. Kun je eigenlijk de band tussen Robert en de Sluwe goed loskoppelen? Of is dat één en dezelfde persoon?

Nee dat koppel ik heel erg los. Ik heb naast De Sluwe Vos nog een aantal andere projecten. Onder andere muziek produceren voor Rico en Sticks van Opgezwolle en een elektronicaproject met mijn vriendin. Wanneer je in het oosten opgroeit krijg je bij je ontbijt Opgezwolle met de paplepel ingegoten.

Tof, heb je naast muziek ook nog een andere passie? Zoals bijvoorbeeld thermoskannen schilderen net als Tom Trago.

Nee ik schilder geen thermoskannen maar ik heb binnen de muziek zoveel projecten. Ik doe bijvoorbeeld de geluidseffecten in de Mysteryland aftermovie, of geluidseffecten van films enzo. Wat dat betreft ben ik wel echt een audionerd. Onder de douche kom ik bijvoorbeeld op een sound, dan spring ik uit bed, dat bed natuurlijk zeiknat, en werk ik die track uit. Naarmate die track vordert kan ik bepalen of dit meer een sound is voor De Sluwe Vos, of misschien wel voor Opgezwolle of mijn toekomstige elektronische projectje. Alles ontstaat vanuit Robert en daarna kijk ik welke track bij welk project past.

Dus we kunnen wel stellen dat muziek jouw leven vult?

Kijk de wereld gaat nergens heen, wij zijn er met z’n allen om inhoud te geven aan die wereld. Plus met mijn muziek natuurlijk. Dat is denk ik één van de dankbaarste dingen die je kunt doen man. Plezier geven aan anderen, voor mij is dat het tenminste wel.

Dat lijkt mij een goed einde.

Zeker!

Always Loving,

Boeddha Bhas