Interview: Miss Melera b2b Mike Ravelli

Ik spreek met Kim (Miss Melera) af bij een tentje echt nét buiten de A10, dus ook nét buiten de ongeschreven grenzen van Amsterdam. Het is een rustig buurtje, met kinderen, gezinnen en grote mensen met een grote mensen baan. Mensen die koffie drinken bij ‘Coffee at last’, want laten we eerlijk zijn, zonder koffie was het leven als het Duitse elftal: geen fuck doen tot het einde en dan toch maar eventjes voor het eindsignaal dat balletje erin trappen, omdat het hoort. Nee, met koffie is het leven als een soort Blitzkrieg: keihard erop en erover, om vervolgens na een paar uur je ellendig en gebruikt te voelen door de cafeïne. Om maar even in de Duitse termen te blijven. Maar goed, we zijn hier niet voor Duitsland, we zijn hier voor Kim en Mike. En zij waren echt super awesome. Maar echt.

Hee Kim! Heel chill dat dit nog even á la minute kon!

Ja tuurlijk, geen enkel probleem joh.

Om maar even met de deur in huis te vallen, hoe vond je afgelopen vrijdag?

Heel vet. Ik vind de club er ook inspirerend uitzien, het moment dat ik daar binnen liep kreeg ik direct allemaal ideeën. Wat ik fijn vind is dat het niet een duister hol is en nog wel rauw blijft. Het is natuurlijk wel donker in BASIS, maar het is subtiel met hout op de wand, en de muren zijn heel tof. Dat minimalistische vind ik ook top. Ja, zeker één van de betere clubs in Nederland.

En hoe is het gekomen dat jij in BASIS stond?

Vroeger had ik samen met Mike een concept in Club Stalker in Haarlem, waar we altijd back 2 back draaiden. Ik had (gewoon) vanaf het begin een hele goede chemie met Mike, we kennen elkaar al super lang. Uiteindelijk draaien we nu weinig samen en veel solo. Het is zeker geen afgesloten hoofdstuk, maar het komt er gewoon niet van. Toen vroeg hij me voor zijn nieuwe concept en dat vond ik super tof, weer eens ouderwets samen achter die tafels, echt heel leuk.

En back 2 back, bereid je je dan ook anders voor?

Nee eigenlijk helemaal niet, dat is de charme ervan. Je gaat daar gewoon staan en het is altijd een verrassing welke plaat de ander opzet. In je hoofd ben je continu aan het anticiperen op wat er komen gaat, welke plaat of deuntje daarbij past en te kijken op welke usb-stick, of in welke map, dat in godsnaam staat. En er is totaal geen competitiedrang, alleen soms denk ik wel van ‘gast, wat zet je nu weer op?’ Maar op een positieve manier en omgekeerd is het precies hetzelfde hoor. Je moet elkaar goed aanvoelen, ergens uitdagen en zeker kunnen vertrouwen. Ooh en ik kan rustig naar de wc, zonder te stressen of m’n plaat straks afloopt. Dat is ook wel eens fijn.

Ja dat begrijp ik, heb je naast muziek nog een andere passie?

Ik vind fotograferen heel tof. Toen ik afstudeerde heb ik ook een “visuele scriptie” gemaakt. Mijn laatste studie was aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en studeerde eigenlijk Fashion. Maar voor m’n afstudeeropdracht wilde ik iets anders doen en heb ik objecten gefotografeerd van heel dichtbij, zodat je het item eigenlijk niet meer goed kon herkennen. Abstract beeld als inspiratie voor een mode ontwerper. Dit weer in verschillende kleine categorieën zoals structuur, vorm en uhhhm… haha ik weet het niet precies meer, het is inmiddels alweer 5 jaar geleden. Maar nee, mijn interesse gaat ook uit naar fotografie en alles wat met beeld te maken heeft.

Tof! En neem je dat ook mee in je inspiratie voor muziek?

Naja, ik ben wel heel erg visueel ingesteld, mede door mijn opleiding en in de muziek neem ik dit denk ik ook wel mee. Ik vind visuals en dergelijke ook heel tof, en wil mezelf hierin ook verder ontwikkelen. Bij mijn huidige show ‘Colourizon’ heb ik tot nu toe alleen maar overdag feesten gegeven maar dit wil ik wel gaan veranderen. Hoe precies dat ga ik nog niet helemaal zeggen, dat mag iedereen (lekker) zelf ontdekken.

Leuk, ik ben benieuwd! Nog iets anders wat je kwijt wil?

Nee, niet per se hoor. Trouwens jij begint over misschien de groetjes aan mijn moeder als grap… Haha, nou dan kan ik zeggen dat m’n ouders wel echt mijn allergrootste fans zijn. Afgelopen zaterdag stonden ze er ook tot 4 uur, alleen mijn moeder moest weg omdat ze vroeg op moest. Ze hebben mij altijd gesteund en vinden het oprecht leuk en dat waardeer ik heel erg!

Mike, heel chill dat je alsnog even tijd hebt deze vragen te beantwoorden man! Appreciate it muchos.

Hoe was afgelopen vrijdag qua sfeer?

De sfeer was vanaf het begin heel goed. Iedereen die binnen kwam liep vrijwel meteen de dansvloer op. Ik denk dat veel mensen er gewoon zin in hadden.

Ben je een beetje oké behandeld door Joost en Jorn? Als het niet zo is ook gewoon zeggen hoor.

Van Joost heb ik alleen maar e-mails gekregen omdat hij in Berlijn zat, feesten moet ook gebeuren natuurlijk en Jorn, tja die heb ik tijdens de laatste plaat leren kennen. Jorn was overigens wel een fijne aanwinst als MC ook. Ik heb echt een leuke avond gehad en ik was echt blij verrast hoe de club er uit ziet (ik was er nog niet geweest sinds de verbouwing).

Wat zoek je doorgaans in een club, wat maakt het uniek en bijzonder?

Ik hou ervan als alles in balans is. Moeilijk om je vinger er op te leggen maar BASIS straalt iets uit wat klopt als club. Alsof je thuis komt. Ik vind in BASIS de balans tussen alles gewoon erg prettig, iets smerigs, vet, dik maar toch wel erg prettig tegelijk. De ruimte, de indeling en het geluid kloppen gewoon.

Wat vind je van de baard van Jorn? Iets te lang he?

Nee man, hij moet juist nog net even 10 cm langer. Dan is het echt een baard. Nu is het nog een beetje van het kraker/goa kaliber.

Draai je vaker met Kim samen?

We kennen elkaar al heel lang en hebben ook vaak met elkaar gedraaid. De laatste jaren draaiden we minder vaak samen maar dat kwam een beetje als een natuurlijk gevolg. We storten veel tijd in onze eigen carrières, dus om dan ook nog samen veel op pad te zijn werkt niet echt.

Ik zag dat je onlangs in China was (heel tof trouwens!!), kun je hier iets over vertellen?

Ik kan er wel echt uren over lullen. Echt super tof daar namelijk. En ik moet zeggen, ik ben er nu 3 keer een poosje geweest en ben nog lang niet uitgekeken.

Is er nog iets dat je echt kut vindt aan de 21e eeuw? En waarom?

Van mij mag Facebook wel lekker op teften. Dat is het eerste wat er in me op komt. Waarom? het heeft gek genoeg niet  veel te maken met het echte leven. Je hebt er geen flikker aan, bot gezegd.

Zien we je nog een keertje terug?

Dat zou ik wel gezellig vinden!