PARTYREPORT OLIVIER WEITER

Losgaan is voor apen, hier dansen we. Daarmee was de toon gezet. Het was geen hoempapa muziek, dit was finesse van de bovenste plank. En dan denk je: “Huh, welke fuckin plank dan? Nou, die ja. Die bovenste boven je bed waarvan je niet wist dat je ‘m had. Die bovenste plank die ambitie uitstraalt, net zoals Roel dat doet. En ambitie is anno 2015 iets heel kostbaars. Niet iets wat opgebouwd is uit likes en whatsappjes. Iedereen is ambitieus, en iedereen moet ook de kans krijgen om die wens te vervullen. Maar teveel mensen denken dat je er met een poep & een scheet al bent: Ambitie is meer dan Netflix and Chill.

En dan Ollie. Onze Ollie. Onze Ollie draaide alsof zijn leven ervan af hing: een spanningsboog van 6 uur is lastig te managen. Olivier Weiter managede het. Het ding is dat deze gast rock ’n roll ademt, en dan ook op blote voeten naar de wc gaat. Dan voel je het pas, de vibe en dan leef je pas. Helemaal opgaan in wat je doet, jezelf letterlijk bloot geven om zo beter te kunnen presteren, dát is een sterk staaltje ambitie. En dat merkte je terug in zijn set, die je meer dan opwindt.

Aan de gracht en de sfeer was nog zoeter dan de kers op de taart. Over die taart gesproken, deze was gevuld met een slagroompatroon waar opa jaloers op was. De sfeer was intiem, alsof je de kwetsbaarheid van elkaar kon proeven. En je kon het ook proeven, via elkaars zweet. Dat is hoe hard iedereen danste, zweet van het plafond en diskodjenkspants aan. Er vielen letterlijk druppeltjes van de boxen af, en dat is goed. Want die cardio die je wilde doen, had je toch maar vervangen voor een frikadelletje. Met mayonaise. Dus ontsnap je nu toch aan die extra kilo’s en je ontsnapt meteen ook eventjes aan de realiteit.

The crowd goes wild, mannen vrouwen, jong en oud, zwart met wit, gestigmatiseerd of supermainstream, hier komt iedereen samen. Als één geheel beweegt de massa van 500 individuen zich, toewerkend naar de climax. En de climax was zeker niet mis, het orgasme van Eva viel in het niets bij deze perfect getimede drop. Let’s get it on mensen, we hebben ten slotte nog de hele nacht.